Tanácsok

Ha ön vásárol törekedjen magyar termék választására. A kínai utánzatokhoz jobb esetben járó 1 éves garancia helyett 3-5-10 év garanciát is kaphat!

Milyen csaptelepet válasszon?

Átfolyós vízmelegítőnél, (régebbi típusok) Mofém Standard csaptelepeket vízszűrő beszerelésével párosítva!

Egyéb esetben:
Mofém, Kludi, Grohe, Hansgrohe. Ezeket a termékeket szinte minden szerelvényboltban be lehet szerezni. Ha választ, jó ha tudja, hogy a minőség kb.10 ezer forintnál kezdődik. Számítson önnek, hogy a csaptelep mekkora súlyú mennyire masszív. Kezeléskor mennyire érezhető hogy megfelelően működik a termék. Fő alkatrészek legyenek fémből, legyen a csaptelep masszív, ha kipróbálható a csaptelep figyelje, hogy ne legyen oda nem illő kattogás vagy recsegés a csaptelep működtetése közben.

Milyen radiátort válasszunk?

Aluminium radiátorok:
Rézcsöves rendszernél, vagy rézcsöves bekötésnél soha ne hagyja rábeszélni magát ezekre a fűtőtestekre. A gyártók rézcsöves fűtésnél alumínium radiátorra nem vállalnak garanciát az elektrokémiai korrózió miatt.
Minden egyéb rendszerbe nyugodtan szerelhető, esztétikus,különleges formájú radiátor.
Legjobban bevált és szeretett márka nálam a: Sirius!

Acél radiátorok:
Nem javaslom aluminíum radiátort tartalmazó rendszerbe, de sokan választják olcsó ára miatt. Rengeteg gyártó termékét lehet kapni Magyarországon. Inkább fűtési szaküzletekben érdemes vásárolni őket, a barkácsáruházakkal nincs jó tapasztalatom. A Dunaferr vagy D-Ég néven futó radiátor 100% magyar termék. Ár- érték arányban elfogatható.

Idomok-szerelvények:
Sose vásároljon be belőle, mert a munkavégzést nehezíti a nem jól választott termék. Sokszor felesleges és rossz árút vásáról a tulajdonos.

Általában:
Minden esetben hallgasson arra a szerelőre akit választott. Kérje ki véleményét vásárlás előtt, vagy bízzon meg benne, hagyja hogy szakember intézze a vásárlást. Ha nem bízik a szerelőben válasszon másikat a munkavégzés megkezdése, anyagvásárlás előtt.
Pénzt előre na adjon szerelőnek, csak ha megbízik benne, esetleg írjanak papírt a pénz átadásáról.

Jómagam mindig csak annyit kérek, hogy a munkavégzés adott fázisa mindig el legyen számolva, ha értékesebb mondjuk 20.000 Ft feletti szerelvényt hagyok lakásában mindig számla vagy szállítólevél mellékelve egyeztetem az előleg kifizetését. Így elkerülhetők a hol tartunk árban való félreértések, vagy a manapság divatos körbetartozások.

Dugulás elhárítás:

Minden dugulás különbözik. Telefonban körülbelüli árat tudok mondani. Ez 95%-ban tartható! Ha bontani kell, vagy wc csésze,szifon,padlóösszefolyó sérül, esetleg tisztító nyílást kell kiépíteni, az telefonban megbeszéléskor nem látszik. Ezek kiérkezéskor a hiba megtekintésekor megbeszélhetők.

Bennem megbízhat.

Tisztelettel: Pálfi József Károly.
Ügyvezető.